Tillbaka
Missa inte Orkestern från Rex och Punkens all-stars!

Den 16 - 18 juni smäller det äntligen, då Mossagårdsfestivalen går av stapeln för 10:e gången i rad! För att hylla ett decennium av härlig musik, mat och upplevelser i natursköna omgivningar, har årets program späckats med idel namnkunniga akter. Jakob Hellman, Jojje Wadenius, Träd, Gräs och Stenar och Kristian Anttila får sällskap av andra stora namn, bland annat punkens All-Star i form av FAS 3 med speciellt inbjudna gäster och den hemlighetsfulla Orkestern från Rex!

För ett par år sedan spelade FAS 3 tillsammans med gästartister på Debaser Strand i Stockholm, en kväll som lämnade stora avtryck på såväl besökare som bandet själva. Denna magiska konsert kommer under sommaren 2017 att upprepas via några få exklusiva spelningar - bland annat just hos oss! Bandet får uppbackning av både Johan Johansson och Peter Ampull från legendariska KSMB, men i stödbandet återfinns även medlemmar från Asta Kask, Teddybears, Infinite Mass, Coca Carola, Charta 77 och Besserbitch. Så, ja - epitetet ”punkens all-stars” gör verkligen skäl för sig!

Orkestern från Rex har hittills bara kunnat höras på en lite hemlig spelning i källaren på Pizzeria Rex i Malmö. Nu kliver Thomas E. Frank från Den Stora Vilan och Torgny Sjöstedt från Love Explosion/Togges Band ut på Mossgårdsfestivalens scen och spelar låtar från varandras skivor ihop med Selma Sjöstedt på trummor och Beata Sjöstedt på munspel.

- Detta är något helt unikt! De har lyckats hitta ett sound som man aldrig hör längre. Det är dynamiskt och gripande. Inte alla gånger virtuost, men banddynamiken de har lyckats skapa gör detta till något så mycket mer. Det blir som en blandning av Kjell Höglund, Blå Tåget och Nationalteatern. Jag blev minst sagt tagen av detta, berättar vår bandbokare Martin Axén.

Varmt välkomna! Önskar festivalgeneral Ebba-Maria Olson.